Annons


Adoptera hund?
4 mars 2018 #1
Jag sitter i tankarna på att köpa hund. Jag funderar på om det är bättre att adoptera en hund ifrån ett hundstall istället för att köpa från privat personer? Jag har dock ingen erfarenhet av adoption så tänkte ifall någon här har det? Vad för -och nackdelar med adoption av hund? Hundarna på adoptionssidan kommer ifrån Irland.
15 mars 2018 #29
14 mars 2018 #28
13 mars 2018 #27
Svar på detta inlägg:
#26 Det är ju bra, då vet ni ju lite mer om vad ni ger er in på! :) Vad trist, hoppas att ni hittar en annan! Finns ju svenska hundstallet med, ifall det på Irland inte har någon för er just nu! :)
Ambition

Jo jag kollade hundstallet först, men där fanns tyvärr inte heller någon som passade oss Men vi får leta vidare

12 mars 2018 #26
Svar på detta inlägg:
#22 Både jag och sambon har erfarenhet sedan tidigare :) men det lutar åt att vänta ett tag då hunden som passade oss bäst redan var bokad.. :/
sputnik

Det är ju bra, då vet ni ju lite mer om vad ni ger er in på! Vad trist, hoppas att ni hittar en annan! Finns ju svenska hundstallet med, ifall det på Irland inte har någon för er just nu!

11 mars 2018 #25
Svar på detta inlägg:
#1 Jag sitter i tankarna på att köpa hund. Jag funderar på om det är bättre att adoptera en hund ifrån ett hundstall istället för att köpa från privat personer? Jag har dock ingen erfarenhet av adoption så tänkte ifall någon här har det? Vad för -och nackdelar med adoption av hund? Hundarna på adoptionssidan kommer ifrån Irland.
sputnik

Här är ett par bra sidor/artiklar att läsa om man seriöst funderar på att importera hund. Allmänt: http://www.sva.se/djurhalsa/hund/kop-av-hund-fran-europa . Importerade hundar kan sakna rabiesskydd trots vaccinationsintyg: http://www.sva.se/om-sva/pressrum/nyheter-fran-sva/importhundar-saknade-rabiesskydd-trots-vaccinationsintyg . Sjukdomen Leishmania: https://www.svd.se/sjuka-hundar-fors-lagligt-till-sverige

11 mars 2018 #24
Svar på detta inlägg:
#23 Men en hund från sådana länder sitter väl i karantän?
asti

Nä, de gör ju inte det. Inte när de kommer från EU-länder.

11 mars 2018 #23
11 mars 2018 #22
9 mars 2018 #21
Svar på detta inlägg:
#1 Jag sitter i tankarna på att köpa hund. Jag funderar på om det är bättre att adoptera en hund ifrån ett hundstall istället för att köpa från privat personer? Jag har dock ingen erfarenhet av adoption så tänkte ifall någon här har det? Vad för -och nackdelar med adoption av hund? Hundarna på adoptionssidan kommer ifrån Irland.
sputnik

Jag tänker att det beror på din erfarenhet av hundägande sen tidigare? Som andra sagt - det kan finnas sjukdomar eller trauman med i bakgrunden på annat sätt än om du vänder dig till en svensk uppfödare. Är det en valp du siktar på att köpa kan du här hemma besöka olika uppfödare och få en uppfattning om föräldradjuren på ett annat sätt. Men som sagt, din erfarenhet skulle väl jag säga är det viktigaste och att du får all info om sjukdomar, vaccinationer och tiden du är beredd att lägga.

8 mars 2018 #20
8 mars 2018 #19
Svar på detta inlägg:
#18 Tack! Väldigt bra saker att tänka på! :) Vi har kollat lite på en valp som vi är lite sugna på att adoptera :)
sputnik

Åh okej går säkert jättebra och framförallt så ska man inte stressa fram någonting utan tålamod tålamod och kärlek du kan alltid höra av dig om du vill ha tips o lite sådant ^^ en fantastisk upplevelse är det i alla fall!

8 mars 2018 #18
8 mars 2018 #17
Svar på detta inlägg:
#16 Se till att man verkligen har tid och energin till att hjälpa en sådan hund till ett tryggt liv även om det kan ta år innan dem litar på en.
Vår 12 åring sov ett år (la sig 18 på kvällen och gick upp 11 dagen efter ) men han var fullt frisk men det nya livet var en tuff omställning för honom och det tog lite mer än 1 1/2 år innan han accepterade min pappa och så även med min nya som även hon är osäker på båda mina föräldrar men främst min pappa, så man måste ha tålamod om att det kan ta tid.
USA

Hört om flera hundar ifrån samma hägn som mina som efter 3-5 år först därefter är väldigt trygga, men vissa har fortfarande svårt och jobbigt trotts flera år i ett tryggt hem medan vissa anpassar sig från dag 1. Så man ska ha allt detta i åtanke om att det kan ta tid. Jag kommer själv att adoptera fler hundar och inte köpa från några kennlar när jag vet att det finns en massa andra hundar att adoptera

8 mars 2018 #16
Svar på detta inlägg:
#15 Och lärt känna en hund hyfsat, en kompis till mig fann sin rumän på de sättet ). Men fördelarna är att man hjälper en otroligt tacksam vovve som verkligen ger dig enorm kärlek och tacksamhet, det blir verkligen en vän för livet.
Jag är själv 26 år och haft hund hela mitt liv men jag har ALDRIG stött på några hundar som visar så mycket tacksamhet som en adopterad hund(svensk som utländsk spelar ingen roll). Det man ska veta är att dem (många i alla fall ) Har haft ett tufft liv och man ska..
USA

Se till att man verkligen har tid och energin till att hjälpa en sådan hund till ett tryggt liv även om det kan ta år innan dem litar på en. Vår 12 åring sov ett år (la sig 18 på kvällen och gick upp 11 dagen efter ) men han var fullt frisk men det nya livet var en tuff omställning för honom och det tog lite mer än 1 1/2 år innan han accepterade min pappa och så även med min nya som även hon är osäker på båda mina föräldrar men främst min pappa, så man måste ha tålamod om att det kan ta tid.

8 mars 2018 #15
Svar på detta inlägg:
#14 Och det var även dem enda som hörde av sig, och verkligen ner tid och energi och berättade ALLT man ville och behövde veta om att adoptera hundar både ifrån Sverige och utomlands.
Nackdelarna med att adoptera utomlands är ju att man vet ju aldrig vad man får hem, så som hunden är där blir dem kanske inte här (vår gamla 12 åring var inte som han var där när han kom och vår nya så stämde det hyfsat) så det är lite som att köpa grisen i säcken (om man nu inte volontärat där och ..
USA

Och lärt känna en hund hyfsat, en kompis till mig fann sin rumän på de sättet ). Men fördelarna är att man hjälper en otroligt tacksam vovve som verkligen ger dig enorm kärlek och tacksamhet, det blir verkligen en vän för livet. Jag är själv 26 år och haft hund hela mitt liv men jag har ALDRIG stött på några hundar som visar så mycket tacksamhet som en adopterad hund(svensk som utländsk spelar ingen roll). Det man ska veta är att dem (många i alla fall ) Har haft ett tufft liv och man ska..

8 mars 2018 #14
Svar på detta inlägg:
#13 Äger två rumänska vovvar som kom sommaren 2009 och den andra sommaren 2017 :)
Vi kom av en slump över det med att adoptera en hund, jag hade ingen erfarenhet själv då jag sökte en hund att köpa och ha med till skolan då vår fd hund var alltför lekfull för att koncentrera sig på mig, och då ringde en kvinna mig efter att ha sett min annons om att jag sökte hund och sa då att hon jobbade med adoption av rumänska hundar och att hon trodde att där fanns några hundar som kunde passa oss.
USA

Och det var även dem enda som hörde av sig, och verkligen ner tid och energi och berättade ALLT man ville och behövde veta om att adoptera hundar både ifrån Sverige och utomlands. Nackdelarna med att adoptera utomlands är ju att man vet ju aldrig vad man får hem, så som hunden är där blir dem kanske inte här (vår gamla 12 åring var inte som han var där när han kom och vår nya så stämde det hyfsat) så det är lite som att köpa grisen i säcken (om man nu inte volontärat där och ..

8 mars 2018 #13
Svar på detta inlägg:
#12 Tack för bra och utförligt svar!! :D
sputnik

Äger två rumänska vovvar som kom sommaren 2009 och den andra sommaren 2017 Vi kom av en slump över det med att adoptera en hund, jag hade ingen erfarenhet själv då jag sökte en hund att köpa och ha med till skolan då vår fd hund var alltför lekfull för att koncentrera sig på mig, och då ringde en kvinna mig efter att ha sett min annons om att jag sökte hund och sa då att hon jobbade med adoption av rumänska hundar och att hon trodde att där fanns några hundar som kunde passa oss.

5 mars 2018 #12
5 mars 2018 #11

gjort sin research tror jag inte att det är några problem alls för dig att adoptera en hund från Irland så länge du tror att hunden passar dig (detta är väldigt viktigt, adoptera bara därifrån om du hittat en hund som passar dig). Jag skulle kanske inte heller rekommendera en hund utomlands som första hund, just för att man inte vet precis vad den varit med om och kan ha vissa psykiska eller fysiska svårigheter som är svåra att hantera om man har hund för första gången

5 mars 2018 #10

från andra länder, och det är många som tittar skeptiskt på vår hund när vi berättar var han kommer ifrån och han är precis som vilken hund som helst. Om det är bra eller inte att adoptera utomlands skulle jag säga beror helt på organisationen. Den vi adopterade ifrån drivs av många svenskar och de körde hit hundarna i bil, de samarbetar med andra och det märks att de bryr sig om sina hundar och inte vill adoptera bort dem till vem som helst. Det märks om de är seriösa eller inte, så bara man...

5 mars 2018 #9

från Rumänien. Han är en jättegullig och snäll hund, men nackdelen att adoptera en ett-tvåårig hund är att man inte riktigt vet vad man egentligen tar sig an. Vår hund är inte särskilt lättlärd och svårare att uppfostra än vår andra som vi haft sedan han var valp. Dock har vi haft tur då han inte är aggressiv alls eller verkar ha varit med om något väldigt traumatiskt, men om de varit med om detta framgår det ofta hos organisationen man adopterar ifrån. Det finns många fördomar om hundar....

5 mars 2018 #8

Min familj har adopterat en hund från Rumänien. Visst kan det vara dumt då hundar i Sverige också behöver hem men hittar man en bra organisation som vaccinerar, kastrerar, inte köper in från andra länder m.m. så finns det nog inte så mycket att oroa sig för. Jag tycker även att många hundar i andra länder har det sämre än många i Sverige (Inte för att man ska jämföra så och ingen hund förtjänar något lidande, men om du förstår vad jag menar) och på så sätt ångrar jag inte att vi adopterade....

5 mars 2018 #7
Svar på detta inlägg:
#4 Vet du någon hemsida där det finns hundar i sverige att adoptera? :)
sputnik

Det finns förutom hundstallet olika omplaceringsgrupper på Facebook.

4 mars 2018 #6
Svar på detta inlägg:
#5 Hundstallet.
Sherlock

tack

4 mars 2018 #5
4 mars 2018 #4
4 mars 2018 #3
4 mars 2018 #2
Svar på detta inlägg:
#1 Jag sitter i tankarna på att köpa hund. Jag funderar på om det är bättre att adoptera en hund ifrån ett hundstall istället för att köpa från privat personer? Jag har dock ingen erfarenhet av adoption så tänkte ifall någon här har det? Vad för -och nackdelar med adoption av hund? Hundarna på adoptionssidan kommer ifrån Irland.
sputnik

Jag tycker att det är dumt att adoptera hundar som kommer från andra länder. Dels för att det finns hundar i Sverige som behöver nya hem. Men även pga risken för smittor och att hundarna man köpet från andra länder kan komma från hundfarmar. Om hunden kommer från Irland finns det en risk att den köpts in från andra länder där det förekommer hundfarmar och otrevliga smittor. I så fall är det bättre att köpa en omplaceringshund som finns i Sverige.

4 mars 2018 #1

Jag sitter i tankarna på att köpa hund. Jag funderar på om det är bättre att adoptera en hund ifrån ett hundstall istället för att köpa från privat personer? Jag har dock ingen erfarenhet av adoption så tänkte ifall någon här har det? Vad för -och nackdelar med adoption av hund? Hundarna på adoptionssidan kommer ifrån Irland.